Viete aké výhody má online marketing v realitnom businesse pre klienta?

V poslednej dobe sa veľa hovorí o tom, ako technológie pomáhajú revolucionalizovať svet. Veci okolo nás sa menia tempom rýchlejšie, ako si ktokoľvek z nás dokázal predstaviť, a veľká časť tejto zmeny je dôsledkom toho ako dokážu technológie využívať podniky a jednotlivci.

Od nákupu potravín doma až po nájdenie receptov on-line až po čokoľvek iné, čo by ste dnes chceli, na internete je určite pre každého niečo. A pokiaľ ide o kúpu niečoho tak dôležitého ako domov, ľudia používajú technológie viac ako kedykoľvek predtým.

Nedávno vykonaný prieskum v USA naznačuje, že 92% všetkých kupujúcich v súčasnosti používa internet na hľadanie domu. V našich končinách sa toto číslo takisto výraznejšie neodlišuje, keďže už v r 2018 bolo na internet napojených  skoro 90% európskych domácností, a viac ako 80% slovenských a českých domácností.

Najnovšie trendy teda ukazujú, že pre realitné organizácie a klientov je dnes nevyhnutné mať prítomnosť na internete. Čo nás privádza k dôležitej otázke: “Akú úlohu hrá on-line marketing v oblasti nehnuteľností?“

Keď sa pozrieme na súčasný trh z nehnuteľnosťami, vo väčšine prípadov začína hľadanie nehnuteľností  prostredníctvom internetu.  Preto zvolená vhodná stratégia v oblasti on-line marketingu zvyšuje viditeľnosť a prítomnosť na internete, z čoho samozrejme profitujú účastníci na trhu nehnuteľností. Predávajúci, pretože osloví väčšie množstvo potenciálnych zákazníkov a marketing je tiež možné zamerať cielenejšie a adresnejšie, a profituje takisto kupujúci, keďže sa dokáže dostať k širšej ponuke.

Takže, aké sú tie stratégie?:

1.      Kvalitný obsah web-stránok zaoberajúcich sa nehnuteľnosťami

Keďže veľa predávajúcich a kupujúcich pri hľadaní vhodného bývania využíva stránky realitných kancelárií, kvalitný obsah je preto veľmi dôležitý.

-          20% času na internete venujú používatelia obsahu

-          57% číta marketingové slogany a nadpisy aspoň raz mesačne

-          68% ľudí číta o firmách a produktoch, ktoré ich zaujímajú

-          80% ľudí sa dozvedá o spoločnosti alebo firme cez cielene zameraný obsah

 

2.      Byť „mobile-friendly“ je dôležité

Známy výrobca iPhone, spoločnosť Apple, raz mala veľmi úspešnú marketingovú kampaň , hlásiacu:

“Na všetko existuje aplikácia!“ . Spopularizovalo to myšlienku, že všetko čo bolo možné robiť na desktope alebo laptope je teraz možné urobiť aj na malom zariadení, ktoré sa zmesti do jednej ruky, smartfón.

 

Až ¾ ľudí, používajúcich smartfóny tvrdí: “Pokiaľ stránka funguje dobre aj na mobilných zariadeniach, je väčšia pravdepodobnosť, že sa na ňu ešte v budúcnosti vrátim.”

Business, fungujúci aj na mobilných aplikáciách zvyšuje mobilitu, versatilitu, a šetrí čas. Kupujúci, či predávajúci, nemusia zapínať laptopy len preto, aby sa dostali na stránku ponúkajúcu nehnuteľnosti. Ale prístup môžu mať kdekoľvek a kedykoľvek, trebárs aj na zastávke autobusu.

3.     Zameranie na všetky vyhľadávače

Prečo sa obmedzovať len na jeden vyhľadávač , Google, aj keď najpoužívanejší a najobľúbenejší dnes na trhu, keď existujú aj iné.

Umožnite Vašej stránke a ponuke nehnuteľností byť vyhľadávaný aj na Bing a Yahoo, tiež.

4.      Digitálne príbehy a vzostup sociálnych sietí

Dnes, viac ako 80% ľudí, ktorí používajú Facebook ako sociálnu platformu, pozerajú zároveň aj videá a čítajú on-line príbehy cez FB. Či sú to infografiky, postery, video klipy, GIF, ľudia sa presúvajú k používaniu médií, čo pomáha firmám rozmýšľať kreatívne. Spoločnosti zaoberajúce sa nehnuteľnosťami, dnes zverejňujú 360-stupňové a panoramatické fotky svojich nehnuteľností, na zvýšenie záujmu.                       

5.      Sila inbound marketingu a mailových kontaktov

Využívanie kreatívnych on-line prístupov, ako napr. blogy, Social Media Marketing (SMM), zdieľanie videí, atd., je výborný spôsob ako pritiahnuť záujem publika a interaktívne s ním komunikovať.  Časy keď predajnosť závisela od letákov je zrejme už preč.  Je to lacné a pomáha predávajúcim a majiteľom vyzerať lepšie, prístupnejšie a krajšie v očiach kupujúcich, ktorým to zase šetrí čas a peniaze.

Mailové kontakty, aj keď starší, ale stále efektívny spôsob oslovovania zákazníkov, ktorý firmy aj dnes využívajú.

Ďalší spôsob ako získať on-line viditeľnosť, je ANALYTICS.  Google Analytics je mimoriadne jednoduchý a zároveň silný nastroj pre majiteľov stránok a developerov na získanie informácií o návštevnosti ich stránok a ich lepšiemu pochopeniu. A v prípade správnej realizácie, SEO (Search Engine Optimisation) môže byť vhodný nástroj pre zvýšenie návštevnosti Vašich stránok, ako zo strany predávajúcich tak kupujúcich.

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.