Exkluzivita ?

Áno, či nie? Výhody, nevýhody.. Asi najomielanejšia otázka. Niekedy sa mi na ňu už ani nechce odpovedať, resp. sa o tom s niekým dohadovať. Pripadá mi odpoveď jasná. Samozrejme.

Len tak môže totiž maklér odviesť najlepšiu prácu. 

Jediné riziko spočíva v tom, ak si vyberiete “zlého” makléra, ktorý pre vás neurobí všetko. 

V čom môže spočívať riziko?

Vyberajte, zvažujte, porozprávajte sa napríklad s viacerými. Dajte na svoj dojem a vyberte si jedného! V prípade, že máte makléra, s ktorým si sadnete, dôverujete mu, je vám aspoň ako tak sympatický, je exkluzivita pri predaji najlepšou cestou, ako môže maklér pre vás pracovať najlepšie ako vie. Zo svojej nehnuteľnosti neurobíte na realitných portáloch džungľu. Nechápem majiteľov, ktorí dopustia, aby ich nehnuteľnosť bola zavesená na realitných portáloch 20-krát za sebou, s inou cenou, s rôznou metrážou, a nikomu na nej nezáleží. Každý z tých 20 maklérov ju chce len predať. Nezáleží mu za koľko, nedrží vám cenu, prečo by mal. Vy ste maximálne akurát tak súhlasili, že ju môže predať. A odmietli ste mu za to zaplatiť. Nech mu platí klient. Tak prečo by mu malo na Vašej nehnuteľnosti za 100, 200 K záležať?

Kontraproduktivita

Nerozumiem rozmýšľaniu ľudí. Nemajú problém zaplatiť za dovoz ojazdeného auta z Nemecka nie málo peňazí. Ale pri svojom byte, domove za x tisíc už je provízia problém, sme realiťáci, predáte si to sami, a pod. Jeden zásadný poznatok, na tom ešte nikto neušetril. Tú províziu, ktorú by ste zaplatili maklérovi, mali tak kľud a postarané o vašu nehnuteľnosť totiž neušetríte. Stratíte ju v tej džungli do ktorej ste svoju nehnuteľnosť poslali bez makléra. A väčšinou prerobíte.

Bude mať Vaša nehnuteľnosť svojho vlastneho makléra?

Gratulujem.

Čo sa stane v prípade, ak si vyberiete exkluzívneho makléra pre svoju nehnuteľnosť? A za jeho prácu mu zaplatíte? (Zrejme nikto nepracujeme zadarmo) 

Ďakujem pani Rumanovej za veľmi priateľský a zároveň profesionálny prístup pri kúpe nášho vysnívaného domu. Oceňujem hlavne, že všetky termíny obhliadok ako aj stretnutí boli dodržané, následne bezproblémový a promptný servis vyhotovenia zmlúv, overenia notárom a podania na kataster.

Michal Hýroš, Kúpa, 4 izb. dom, Stupava

Keď si ma klient vyberie za svojho makléra, je to pre mňa záväzok, zodpovednosť, daná nehnuteľnosť sa stáva mojou prioritou. Len vtedy môžem poskytnúť klientovi najlepšie služby, predať nehnuteľnosť za najlepšiu cenu, poprípade cenu licitovať. A Vaša nehnuteľnosť si drží prestíž. Nech vyzerá akokoľvek, a predávate čokoľvek. Niekto sa Vám o to celé stará, háji vaše záujmy. Keď mi klient verí, a dá na mňa, nie je lepší predaj a lepší výsledok.

Ak Vás môj článok zaujal, zavolajte mi alebo napíšte.

📞 +421 905 562 717

📩 lucia.rumanova@brothersreal.com

𝗳: @rumanovalucia

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.