Ako nastaviť pri predaji správnu cenu svojej nehnuteľnosti

Rozhodli ste sa predať vašu nehnuteľnosť, ale neviete koľko za ňu pýtať? Chcete správne odhadnúť predajnú cenu, nemáte však skúsenosti s predajom a obávate sa nesprávne určenej ceny? Ak bude vaša cena vysoká – budete predávať príliš dlho ak vôbec predáte. Ak bude vaša cena nízka – predáte síce rýchlo, ale prídete o svoje peniaze. Správne určenie ceny je základom celého úspechu. Ako teda urobiť správny odhad ceny?

Tu je niekoľko základných tipov:

1. Pre správne určenie ceny nehnuteľnosti potrebujete poznať aký je momentálne dopyt.

2. Porovnejte si podobné nehnuteľnosti, ktoré sú na predaj vo vašom okolí.

3. Objektívne zhodnoťte technický stav, lokalitu, veľkosť, vek, opotrebovanosť či výnimočnosť vašej nehnuteľnosti.

4. Zohľadnite atraktivitu aj po dokončení úprav na svojej nehnuteľnosti.

5. Oslovte kvalitnú realitnú kanceláriu, ktorá má bohaté skúsenosti s predajom a v danom trhu sa veľmi dobre a najmä každý deň pohybuje. Na základe svojich skúseností z predošlých predajov odborne a ľahko určia cenu vašej nehnuteľnosti. Mnohé kancelárie ponúkajú aj takúto samostatnú službu – odhad ceny. Nemusíte hneď predávať cez realitnú kanceláriu. Len sa opýtate. Takýto profesionálny odhad ceny nehnuteľnosti vám pomôže tým, že sa vyhnete predaju pod cenu. Takisto sa vyhnete zdĺhavému a frustrujúcemu predaju ak by ste nastavili cenu privysoko.

Pri predaji vášej nehnuteľnosti sa pravdepodobne nevyhnete zjednávaniu o cene. Záujemcovia budú chcieť na vás skúšať rôzne triky, aby ponukovú cenu stiahli. Ak si nebudete vašou cenou istý, tak im môžete na to skočiť a prísť o vaše peniaze. Ak však budete mať určený odhad ceny vášej nehnuteľnosti, tak si môžete byť istí, že žiadne zľavy dávať nemusíte. 

 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.